Amerikanci i Englezi su nam 1941. ponudili mehur od sapunice! Aleksandar Ognjević

HelmCast

4,9 хиљ. приказа1

  U 42. emisiji Razbuđivanje gostovao je Aleksandar Ognjević, istoričar avijacije i publicista
  Autor i voditelj Milan Čučković
  #AprilskiRat #AleksandarOgnjević #BombardovanjeBeograda
  Amerikanci i Englezi su nam 1941. ponudili mehur od sapunice! Aleksandar Ognjević
  *********
  Вибер заједница канала HelmCast/ХелмКаст , поглeдајте емисије пре других : bit.ly/2Qs0mRH
  -Molim vas da donacije koje biste uplatili nama preusmerite na neku humanitarnu organizaciju ili narodnu kuhinju.
  -HelmCast se u potpunosti finansira od YT reklama i svojih proizvoda.
  -Stavovi izneseni u emisiji ne moraju biti obavezno i stavovi HelmCast-a
  Ukoliko vam se emisija dopala, možete nas kontaktirati putem:
  Zvaničan Facebook profil : HelmCast.RS/
  Zvaničan Twitter profil : helmcast?lang=en
  Zvaničan sajt : www.helmcast.rs
  Zvanični mail : info@helmcast.rs
  *********

  Објављено Пре месец

  Коментара

  1. ДУШАН ВУКОВИЋ

   *Зашто Србија не тужи Немачку за геноцид и за накнаду ратне штете?* З А Ш Т О ?

  2. Nada Scekiczilkic

   Veliki pozdrav za gosta i za moga brastvenika.

  3. KøkøS Kæsten

   Dobra emisija, zanimljiva tema. Mala paralela. I tad smo trgovali pretezno sa nemcima kao i danas i onda su dosli da nas ubijaju. I danas najvise trujemo sa nemackom, a oni nas ponizavavaju svakog 6 Lazitrave i vec su dosli da nas bombarduju i poslali trupe na Kosovo gde su prvi put posle WWII pucali bas na Srbe. Sve to danas im omogucava siptar predebelih usana na koga svrsavaju yugosloveni, jer vide u njemu patriotu. Cudan neki patriotizam. Klinika.

  4. Petar T

   Како су радили, тако су и прошли, јер нису хтели * Ни рат, ни пакт *

  5. PRESTO

   Kraljevina pala za 12 dana.....a za koliko su pale druge osvojene z.Evropske zemlje?!?

  6. spaleboy

   ovaj kanal postaje utočište za bizarne novinare hobiste

   1. Ljupka Dobrosavljevic

    @spaleboy Vi ne morate da budete nekulturni

   2. spaleboy

    @Ljupka Dobrosavljevic još manje morate da budete neljupka

   3. Ljupka Dobrosavljevic

    Ne moram pred svakim.

   4. spaleboy

    @Ljupka Dobrosavljevic opravdajte svoje ime

   5. Ljupka Dobrosavljevic

    Rekla bih za ljude koji ne znaju nista osim da vredjaju bolje od sebe u komentarima.

  7. Bojana Novaković

   Неколико веома важних чињеница није речено у овом разговору. Није речено да је цела Европа била под Немачком окупацијом или у савезу са Немачком. Није речено да скоро годину дана траје бомбардовање Британије. Није речено да је Хитлер своје трупе на Грчку слао преко Мађарске, Румуније и Бугарске, само зато што се држао потписаног споразума о ненападању који су Немци потписали са срушеним премијером Миланом Стојадиновићем (гле чуда, иза чијег рушења стоји опет Британија). Није речено да Хитлер никако није желео рат са Србима. Не поричем да је побијено толико људи, не поричем да је порушено све наведено. Све то стоји јер је то истина. Али, ЗАШТО кривити неког другог кад су наши изазвали рат са Хитлером? Војска је приказана као распуштена банда, што баш и није тачно. Војска се држала споразума и наоружавала баш из те Немачке јер других могућности није ни било.Занемарен је хрватски војни кадар који је масовно издао, плус комунисти којих је било и у војсци. И најглавније, није речено да је пуч директно финансирала Британија да би спасила себе и совјетско руководство као своје најмлађе, и тада највредније, чедо. Постоји ли разлика из тог времена и данашњице? НИКАКВА. Доказ, неко вече рече Чеда Јовановић са колико је пара плаћен Зоран Ђинђић и остали да сруше Милошевића. А шта се после издешавало, знате и сами. Опростите ми што се ,као жена, мешам у мушке ствари, али мени ово све делује селективно и недоречено.

   1. Nenad Kostic

    Sve sto ste napisali, ja potpisujem. Samo bih dodao. Komunisti i komunjare u Kraljevini nisu samo radili protiv Kraljevine, već bili saveznici sa nacističkom Nemačkom, a radili su za interese SSSR-a i želeli stvaranje Sovjetske republike na teritoriji Kraljevine. Takodje, te komunjare su aktivno učestvovali u Aprilskom ratu, na strani agresora, a protiv regularne Kraljeve vojske. Radili su diverzije da onemoguće odbranu a takodje i napadali su Kraljeve vojnike. Moj pradeda je ubijen kao konjanik pripadnik vojske KJ u Kragujevcu, od strane komuniste, 10.aprila 1941. Komunista je pucao iz zasede na vojnike koji su prolazili ulicom i tada je stradao moj pradeda. Komunisti su bili saveznici sa okupatorima sve do napada Nemačke na SSSR. Naravno i kasnije su oni saradjivali, ali komunisti su najvise saradjivali sa Ustašama. Dakle, komunjare su apsolutno najvise uništili Srbiju i srpski narod. Da ne dužim.

  8. Dragan Radaković

   У ВЕЗИ ПОВРАЋЕНОГ ЗЛАТА - СМРДИ НА КОЛАТЕРАЛНУ ШТЕТУ - Порт... НЈ

  9. Dragan Radaković

   корен проблема је бежање и пљачка краља, следећи је био у томе да су у војсци постојале 3 струје које су радиле за стране службе, Дражини су били за народ, Недићевци увлачигузе, а Љотићевци битанге испод најнижег нивоа...

   1. PRESTO

    Mudrice komunjarska!

   2. Стеван Папић

    Недић је спасао више од 200000 Срба. Не блатите више тог човека и разумите контекст тј.дух времена. Лако се сад јуначити. И Дража и Недић су крајње позитивни ликови наше историје. Сваки на свој начин.

   3. Nevenka Avramovic

    i tu si upravau, ali je kažem kako je moralo, biti iz taktikih razloga. bolje. Plan R. 40 nago.R.41. pročitaj moj ceo tekst.

  10. Nevenka Avramovic

   Ђенерл Калфатовић је био, Шеф војнообавештане, шлужбе, Краљевине Југославије 1924-26.год. план Р 41. лично је саботирао, Ђенерал М. Недић. циљ плана је био, да се изврши потпуна мобилизација ратнога састава восјке. март 1941. дислокација снага на подручије : Источна Босна, Западна Србија, Црна Гора, подручеј око Сарајва,у облику прстена на поручју Јулиских Алпа. Пружити отсудан отпор у планама, где техника рајха не може бити толико Доминатан. Држати отпор на ударни тачкама напад. до маја 1941.год. где би се после тога прешло на герилски рат.Постојао је план Р40 после пада Француске у лато (јун) 1940 а пре напада на Грчку 1940 год да југословенска војска са две групе армија крену два правца 1 група армија правцем Ниш, Приштина, Скопље, спјање са Грчком воском, а сцецијалне јединице (четници), њих оло 40.000 хиљада правцем Ниш, Пирот, Лесковац, Врање продирање брзо продирање у дубину, у бугарску територију правцем ка Софији и присиљавцањем Бугарске на капитулацију спајањем са грчком армијом код Солуна (Јањине), група армије правцем Подгорица, Скадар,Љеш Драч Валона спајањем из тог правца поново са грчком армијом стварањем услова за повољан мостобран за саверзнике почетком 1941. године ни овај план врховна команда на челу са Ђенералом Недићем није прихватила, због чега је Дража Михаиловић прове году дана у војном притвору чиними се у Марибору

   1. zutzemper 63

    Samo se zaboravlja da tadašnju vojsku i oficirski kadar nisu samo sačinjavali Srbi,već i Hrvati,Slovenci koji su većenski bili protivnici tadašnje Jugoslavije

   2. Dragan Radaković

    извини Нено - сад читам твој коментар - погледај мој... узми себи право да ме тераш у ПМ 😅😂🤣

  11. MrBatistuta83

   Ovo stvarno postalo besmisleno onakva akcija kakva je bila u aprilu 1941 je bila planirana najmanje godinu dana ranije. Hitler je kao i ovi američki fašisti danas poznat po tome da se držao ugovora, on ne bi ispoštovao ništa što je pogpisao a i sami ovi pučisti su odmah posle puča javili u Berlin da će se držati svih dogovora. A neprijatna stvar za srpski deo Jugoslavije je što nisu prodali samo Hrvati nego i kod nas je bil masivna izdaja, a da bi se to razumelo treba narodu reci istinu a to je da su upravljački slojevi po Srbiji bili oduševljeni Hitlerom kao što danas obožavaju EU, SAD itd..

   1. Лав Лазар

    @Dragan Radaković Докле нас већина способних ,умних људи довела? И у ,Првом Светском,и у Другом а 1991.г._1999г. Част појединцима! До великих жртава у Србији!!!! Поздрав!

   2. Dragan Radaković

    мр - није он то није очекивао да једна мала земља која је подписала пакт - план су направили генерали (увек способни умни људи) могу да направе план у 24 сата не 6 дана...

  12. bobi7 tanevski

   Engleska Kraljica je (Reptil) demon u Telo i pije covecka krv , ona je sotonino djete i ima sotonska Krv (DNK) / Rokfeler , Rotsild , Bil Gejts , Soros , papa takodje imaju djavolsko seme (DNK) ! u IZRAEL najverovatno se pojavio sin pogibje i greha , uskoro sledi Uznesenje Crkve i 7 godina velika nevolja (Kniga Otkrovenje) ! Citajte SVETO PISMO (BIBLIJA) i Verujte samo u ISUSA HRISTA , nikad u Coveka i religiju .

   1. PRESTO

    AUUUUU!!!!!

   2. Dragan Radaković

    КОРЕН ПРОБЛЕМА...