Ono što Pavelić nije uspeo 1945, Tuđman je uradio 1995. - Mile Rajčević Maj 2021

HelmCast

8 хиљ. приказа27

  U 43. emisiji Razbuđivanje ugostili smo Milu Rajčevića profesora u penziji i nekadašnjeg direktora OŠ "Nada Dimić" u Gospiću.
  Mile Rajčević je rođen 1938. godine u selu Divoselo u južnim dijelovima Like, podno planine Velebit, a koje se nalazi južno od grada Gospića (7 km) i nekih 35 km od obala Jadranskog mora. Ovo selo je stoljećima naseljeno Srbima o čemu svjedoči i pravoslavna crkva Rođenja Presvete Bogorodice koja je podignuta u sredinom 18. vijeka (oko 1756. godine) od Srba Krajišnika, koji su bili austrijski graničari. Divoseljani su bili vrijedni i pošteni ljudi, od kojih su se mnogi školovali u Gospiću, Zagrebu, Karlovcu još u doba Habzburške monarhije. Dali su veliki broj intelektualaca, doktora, inženjera, trgovaca, oficira...


  Autor i voditelj Milan Čučković


  *********
  Вибер заједница канала HelmCast/ХелмКаст , поглeдајте емисије пре других : bit.ly/2Qs0mRH
  -Molim vas da donacije koje biste uplatili nama preusmerite na neku humanitarnu organizaciju ili narodnu kuhinju.
  -HelmCast se u potpunosti finansira od YT reklama i svojih proizvoda.
  -Stavovi izneseni u emisiji ne moraju biti obavezno i stavovi HelmCast-a
  Ukoliko vam se emisija dopala, možete nas kontaktirati putem:
  Zvaničan Facebook profil : HelmCast.RS/
  Zvaničan Twitter profil : helmcast?lang=en
  Zvaničan sajt : www.helmcast.rs
  Zvanični mail : info@helmcast.rs
  *********

  Објављено Пре 24 дана

  Коментара

  1. Ime

   Ma Bravo!

  2. Igor Vukovic

   laže ko srbin

   1. Kolubarski Mars

    Теби је руско име, а србско презиме.

  3. Branko Stojković

   SA ČIJI RAČUN LAŽEŠ U OVOJ EMISIJI? BIRN JE DA SI VELIKI SRBIN, HRVAT ILI BOŠNJAK, SVESU TO POPOVSKI KLONOVI..

   1. Kolubarski Mars

    За чији рачун ти повде пишеш?

  4. Branko Stojković

   Samo putem svoje vole možeš doći do "otkrivenja", do tajni, znakova, i znanja. To, "otkrivenje" dala mi je moja volja. Probudi snagu svoje volje, jer tvoja volja svjedoči za tebe. Volja će ti pokazati sve što se ima dogoditi... (BRANKO STOJKOVIĆ-ŠTIT)

  5. рокај снимај

   Докле више плакање за тим вукојебинама из којих је народ само бежао. Срби су тада били хипнотисани чим су тако лако гинули. И увек та самоубилачка матрица о повратку. Повратку где? У ту вукојебину која ни данас нема пут и струју. Било, прошло не поновило се. Никад више тамо. Тамо живота никад није било нити ће га бити. Само мука и глад.

   1. рокај снимај

    @Kolubarski Mars Срби само дрве о некој правди. Правда не постоји нигде већ закон јачега. И сам вичем корене из те Лике али сам неизмерно захвалан својим прецима што су се на време преселили у Србију у време колонизације. Набијем тај камењар и ни један Србин не треба тамо да живи. Срби морају да се спусте са чука и планина и долине и да почну да праве паре и децу. Све србске нежење су у планинама вукојебинама које су населили бежећи од окупатора. Камењар, је рецепт за изумирање.

   2. Kolubarski Mars

    Овде није реч само о "вукојебинама" како ти пишеш... Већ о столећној неправди која је милионе живота однела из чисте мржње. Злочин који траје. Злочин без казне. Злочин који је награђен. Иначе, ако човек не зна одакле потиче онда не зна ни где треба да иде.

  6. Немања Зивлак

   Умјесто да се концентришу на излагање једног интелектуалца, ови што до подне мрзе сав свијет, а послијеподне и себе и свијет су кренули у рафалну паљбу по Крајишницима. Неписмено, на основу историје "рекла-казала"! БиЈо, радиЈо, кра(ј)ишници, итд. Прво се васпитајте и образујте па онда можемо причати о свему. Друго, поред те фамозне Шесте личке, 1944. године у Србији су постојале и јединице познате као Партизански одреди Србије у јачини од неколико десетина хиљада бораца. Такође, у љето 1944. године се формирају 21, 22, 23, 24, 25, 45, 46, и 47 дивизија а затим и 13. и 14. корпус! Само Четрнаести корпус је имао око 15000 бораца. Ђе је рођен Коча Поповић, Раја Недељковић, Брадоња Јовановић? У Книну или у Србији? Своја кукавичја јаја сакривате у јаме и пећине а на оно чемера и јада што је утекло са усташке каме и јаме окрећете дрвље и камење. Хоћемо ли да разбрајамо крвна зрнца? Мислим да није потребно, али већ четврт вијека то одвратно спочитавање некакве фамозне "издаје Србије", да смо као били ударна песница Аустроугарске, Шеста личка, и још много небулоза које само малим дијелом имају упориште у здравом разуму, ме присиљава да ставим тачку на ова нечасна оптуживања. Доста више блаћења тога народа који је био у сваком рату жртва. Знате ли да смо ми "пречани" кад год смо хтјели могли промјенити вјеру и нацију, и тиме би Срби остали без дијела народа који је дао можда и најумније Србе на свијету. Али нисмо, и никад нећемо, били смо и остајемо, Срби до кости! Стога, нико нема легитимитет, ни један одсто да спочитава некакву "издају" или величање партизанског покрета међу Србима западно од Дрине. Ни микрон легитимитета!!! Тачка! Иначе, моја маленкост је потомак бораца ДЧД, али исто тако пуни и потпуни пијетет имам према људима који су страдали само зато што су били Срби!

   1. John Smith

    @Немања Зивлак Ma naravno da ne. Slažem se sa svim što ste napisali 1000%!

   2. Немања Зивлак

    @John Smith свако има очи и уши, и нешто мозга да размишља. Подвлачим, свако ко Србе западно од Дрине гледа кроз петокраку, а не кроз србосјек и јаму голубинку, тај је изгубио сваки рационални резон и у мени нема саговорника. Замислите какав је став и шта у глави имају они који кажу да су Срби западно од Дрине мало страдали јер су сви били комунисти. Колико је времена са таквим потребно провести да се у њему пробуди човјек, деценију, двије?! Има ли смисла са таквима ишта дискутовати?

   3. John Smith

    @Немања Зивлак Odlično. Samo treba razdvojiti one koji to rade iz ubeđenja i materijalne koristi od onih koji su potpali pod uticaj i propagandu takvih. Treba spasiti zabludele.

   4. Немања Зивлак

    @John Smith да скратимо, и не улазимо у бесконачну дискусију која често прерасте у нешто неочекивано, хајде још једном прочитајте шта сам написао. Ко год прочита цјелину, схватиће, ко жели да вади из контекста ја му не могу ништа. Сви они који ваде из контекста ријечи раде то јер су малициозни и шта год човјек написао они ће то исмијати и употребити како не ваља. Ја не расправљам са Шумадинцима, моја порука је јасно адресирана на безмозговиће који мрзе дијелове српског народа, тачније због неких појединаца они мрзе један народ. А ти безмозговићи, и сваке власти дупеувлакачи, за њих другачијих ријечи нема, макар да је један од таквих и мој брат исто бих поновио. Нема лијепих ријечи са таквима, они до подне мрзе Крајишнике, од подне Косовце, Херцеговце, Босанце, смета им сиротиња са села, смета им опанак, све им смета. Ја се пријатељу не свађам, ја чистим тај погани коров братомржње!

   5. John Smith

    @Немања Зивлак Sve ste vi upravu, ali imajte na umu da ovo али када ми се крене на народ уједам као бијесан mnogi mogu da zloupotrebe i okrenu nas jedne na druge, pa vi sada raspravljate sa Šumadincima umesto da gledate tamo gde treba.

  7. milorad dejanović

   Znamo da su svi sukobi i ratovi izrežirani u istoj “kuhinji” radi ogromnih finansijskih interesa. Cesto se pitam kako to da katolički narod bez bilo kog razloga mrzi pravoslavce i želi njihovo istrebljenje. Prvi, drugi sv. rat, ‘90.god. šta je to sa njima? Zašto grade svoju budućnost (?) na leševima u raznim Jamama, Pagu, Jasenovcu, Bljesku, Oluji...? Kako ih mentori navode da izvrsavaju zlodjela do tada nepoznata ljudskom rodu, da im ugrađuju toliku imržnju? Mentori su ih od ‘45. god. obučavali za diverzije (u Bgd. bombe u bioskopu, garderob, u vozovima...). Već ‘60. imali su spiskove svih Srba i načine kako ih likvidirati. A 1970.tih pravili su diverzije, veća grupa terorista koji su se krili po Velebitu. Nešto kasnije je bio tzv. Maspok. Njegovi zastupnici su “kažnjeni” pa su Iz politike prebačeni na fakultet. Ubijani su i viđeniji Srbi (napr. načelnik milicije u Gospiću). A za 1990.god. i u Gospiću, kao i u dr. mestima, za upad u kasarne i kuće Srba koristili su prolaze ispod zemlje koje su pripremali i iskopali u doba bratstva-jedinstva kao za (drugu) kanalizaciju. Ali, i dalje se pitam, šta je to sa njima?

  8. Dragan Dimitrijević

   bio sam u Gospiću 85 na odsluženju JNA,ne mogu da verujem da su je tek tako prepustili ili pak predali misli na kasarinu...Po tome to je bila teška izdaja..

   1. Nebojša Rađenović

    @Kolubarski Mars U pravu si Brate svakako ,ali mislim da su ovdje " nikli" najkrvaviji. Pomaže Bog.

   2. Kolubarski Mars

    Има их доста из Херцеговине

   3. Nebojša Rađenović

    Sve krvnici iz Gospića i okoline.

   4. Nebojša Rađenović

    Prijatelju vjeruj,interesuj se za najveće krvnike našeg naroda u 1.,2.,sv. ratu i 90 ih vidjećeš odakle su.

   5. Kolubarski Mars

    Ако си пратио емисију... Професор Рајчевић је рекао да је Албанац издао... И дао мапе касарне.

  9. D Gru

   A TO JE MOGAO DA URADI JER SU SRBI IZ HRVATSKE IZMEDJU 45 I 95 POSTALI JUGOSLOVENI..SAD STE SE OTREZNILI? ZA SRBINA BITI JUGOLOSVEN ZNACI BITI PIJAN , PIJAN DA NE CUJE PORED USIJU I DA NE VIDI PORED OCIJU

  10. Verka Knezevic

   Svaka cast. Da nam je vise takvih mogli bi veoma lako da dodjemo do prave brojke ubijanih srba u drugom svetskom ratu, i nebi mogli hrvati da manipulisu time vec bi morali da se izvine i vrate sve preostale srbe i njihove potomke na njihova vekovna ognjista, koja su voljom velikih sila napravili veliku hrvatsku ukljucujuci vekovne srbe i njihove teritorije.

  11. Облак Радосав

   Где се могу купити професорове књиге? Браво за његово бележење, казивање и за водитеља и продукцију👌🇷🇸

   1. Kolubarski Mars

    0605546612 Телефон за књиге Миле Рајчевића.

  12. Dušan Medić

   Naša tragedija što mnogi Srbi neznanju da su ustašokomunisti sa Brozom i KPJ prisvojili Ustanike Srba iz NDH, koje su početkom 1942. godine preveli u partizane. Sve pobjede iz 1.sv.rata i uspešne borbe srpskih boraca u 2.sv.rata poredili su interesima Hrvata, Slovenaca, Muslimana, Šiptara i nove nacije Crnogorske i Makedonske, a na štetu Srba. Stvorili su države na srpskim zemljama i njihov tvorac leži u kući cvijeća, a onaj koji se tome suprotstavio prošao je golgotu i ne znam se grob. Ako toga nismo svesni kako ćemo se sjediniti i izgrađivati državu na pravim i držvotvorni temeljima. Pozdrav Voditelju i Rajčeviću

  13. Alan Environ

   У Теслином родном Смиљану 1943 године су Хрватски Фашисти плански поубијали 72 душа Тесла Фамилије, Теслиних рођака, зато што је то била Српска породица. Ово је само једна Српска породица, која дели судбину хиљада Српских породица из Независне Државе Хрватске, како између 1941-1945 уз спонзорство Хитлерове Немачке, тако и 1993 -1995 уз спонзорство Клинтон-Блер НАТО фашистичке алијансе.

  14. Sck Vkrc

   Ono što nije Tito uradio do1979, To je Slobo dovršio do 2000. Stalno nam neki qurac nešta radi, kao da smo maloumni.

   1. GTA Online Tryhard

    Da ti nisi jedan od koljaca nakazne tvorevine rvacke

  15. Taca Antonic

   Жалим Хрвате и муслимане и комунисте (,,српске") јер ће им душа у пакао. Највише су својој души нашкодиле тиме што су Србима Православцима радили. Ми јесмо свагдје страдали али душе нисмо изгубили као они.

  16. nensiii

   Велико поштовање господину Мили Рајчевићу, на дивном излагању, на великом труду да сакупи податке о страдању у Госпићу и селима око Госпића. Желим Вам дуг живот и још гостовања на овом каналу.

  17. Alamunja Bb

   Lazove Narandzic i mandarinic fali ti jos limunic ili kivic

   1. Kolubarski Mars

    Пописано је у књизи 1600 имена.

  18. Alamunja Bb

   Kako si samo pokvaren

   1. Alamunja Bb

    @Kolubarski Mars da vam kazem da ste genetski Turci

   2. Kolubarski Mars

    Шта тебе вуче да долазиш на србске канале?

  19. Akilis 357

   Kakvi licani naiveci komunisti pola Beograda su on streljalji.

   1. nensiii

    Ма кога су то Личани стрељали? Ослободили вам Београд, док сте се ви сакривали. Срамите се.

  20. gutac crnih mambi

   REKAO JE DA JENAPUSTIO LIKU SEPTEMBAR 91 A KASNIJE NA KRAJU ZA VRIJEME OLUJE 1995!TOCNOSE VIDI DA SE POGUBIO NIJE BIO SIGURAN U KRATKO VRIJEME NA ODGOVOR GOVOR TIJELA SVE GOVORI ZBUNIO SE!OVAJ COVJEK MNOGO MNOGO LAZE TU JE MNOGO TOGA IZOKRENUTO RECENO BEZ IKAKVIH POSLJEDICA PRAVI COVJEK DA NAPISE PAMFLETE

   1. nensiii

    Да ли ти знаш колико тај човјек има година, преживио сва страдања, факултетски образован, и дошао у Србију без ичега. Да ли мислиш гдје ће ти душа, кад тако говориш о честитом и правом човјеку. Срамота

   2. Mario Banovac

    @Kolubarski Mars opet ne razumim

   3. Kolubarski Mars

    Марио... Имаш конвертор писма.

   4. Mario Banovac

    @Kolubarski Mars molio bi da pišeš latinicom jer to tvoje ne razumijem ništa

   5. gutac crnih mambi

    @Kolubarski Mars ne razumijem

  21. Marica Šikić

   Ovo se dogadjalo u cijeloj Hrvatkoj.

   1. Kolubarski Mars

    Наравно Марице. Хрватска власт 1991-1992 је кристалне ноћи имала у Вараждину, Вуковару, Осијеку, Карловцу, Задру, Дубровнику, Славонском Броду, Сиску, Винковцима...итд.

   2. gutac crnih mambi

    TI ZNAS BABA NEKA REKLA ILI DEDA JEDINI PREZIVJELI!MITOVI KAO I SVE SRPSKO

  22. Зоран

   Заборавили сте рећи да у новом спомен комплексу у Смиљану нема помена о томе да је Тесла био Србин нити да му је отац био свештеник СПЦ већ "грко- источне цркве". Такође споменик побијеним Србима у II св.рату који се налази у близини је срушен и зарастао у коров.

   1. Kolubarski Mars

    То знају они који су били тамо после рата у Смиљану. Миле Рајчевић није био па је промакло.

  23. Зоран

   Слично је било и у другим мјестима гдје је 1990. на власт дошла ХДЗ. Ја сам свједок свега што се дешавало у Бјеловару и околини. Послије свега се чак и неки "Срби" питају зашто су се Срби Крајишници побунили а заправо никакве разлике нема између устанка Срба '41. и '91. Промјенила се само перспектива из које посматрамо два готово идентична догађаја. Хрвати су се 50 година спремали за 1990. годину и чекали праву прилику.

   1. Kolubarski Mars

    Променили су се хрватски савезници... 1941. била је Немачка... А 1991. сем Немачке, помаже им САД, Канада, Британија, Француска, Холандија, Шпанија, Белгија...итд.

  24. Radmila Stefanovic

   Strašne stvari su dozivela deca u logorima i strašnu torturu od opatica,versko prevaspitavanje i jos mnogo uzasnih događaja.

   1. Kolubarski Mars

    У читавој Европи је тако.

   2. Radmila Stefanovic

    @Kolubarski Mars Srbijaje danas novi Jasenovac.Osecam na svojim plecima i ako su moji dalji preci ziveli u Srbiji.

   3. Kolubarski Mars

    Хрватске власти су концентрационе логоре су имали и 1990-их за Србе... Лора, Керестинец, Рибарска колиба, Пакрачка пољана, загребачки Велесајам, шибенске Кулине...итд.

  25. John Sarich

   Lazete! Ja sam testirao svoj DNA i resultati su dokazali da sam ja u krvnom srodstvu s Nikolom Teslom; a ja sam 100% Hrvat, a to znaci da je i Nikola Tesla / Draganic; Hrvat (a to se moze i na sudu dokazati).

   1. Mirjana Batinovic

    Ahahaha,Dzoni,provala veka🧯🧠

   2. Bozidar Todic

    Ala si glup,nebi rekao da ikakve veze imaš sa Teslom,😂

   3. nensiii

    Браво Јоване Сарићу, и треба да то докажеш на суду.

   4. Kolubarski Mars

    Ако си Сарић или Шарић онда ти је прадеда пре 150 година покатоличен... Па су касније потомци "постали" Хрвати. Није ово случај само код тебе... Има вас преко 2.500.000 потомака чији су преци покатоличени.

   5. Spectra DM

    Ne gospodine Sarich ,to govori da si ti srpskog porjekla.

  26. Stevo

   Срби су наиван народ верују бившим непријатељима само смо ми примили ђавољски комунизам. и усташе и одрекли се себе а сви други су чекали и припремали се да нам забију нож у леђа. .

   1. Стефан Стефан

    @Stevo Знам ја све Ваше антисрпске приче од тога како Србима само припада централна Србија, нису хтели Срби устанак већ заведени,"аутохтони босански народ" па хваљења алијиних комаданата. Најболеснија је Ваша прича о томе како су Хрвати и њихово цвеће жртве НДХ.

   2. Stevo

    @Стефан Стефан ћивути лажни они који су описани у јовановом откривењу они који кажу да су ћивути а нису него семе ђавољско то су ти хазари . Они су примили јудејску веру а на челу израеласу уораво они на власти и туђман је хазарски ћивут и троцку је био хазарски ћивут као и лењин ротшилди рокефелери морган све су то лажни јевреји . Ми имамо и србску републику и далмација је била наша имаш манастир Круппа да су тамо живели Срби као што је наш дрћ и скадар и цариград и софија и Дубровник па све до острва руген на северу њемачке .где су Срби славили Бога вида одатле је и видовдан ., и македонија је наша и Косово и метохија је наша и румунија је наша влас дракула је Србин био и Будимпршта је наша основао је Будимир . И ми смо трибали и расени и словени . Шафарик пише Од Срба су настали сви словени , ми и Руси смо једно племе два рода 5567 године пре нове ере сукобише се свето Руси и расени ( Срби ) са китајцима старим кинезима са царом Ариманом и победише га на реци амур и натераше кинезе да направе зид да никад више бела раса и жута не ратују потписан је у светом граду Асгарду свете расе Срба и руса и од тада влада мир , свети ђорђе симболизује победу на змајем а то су кинези китајци,.

   3. Стефан Стефан

    Ма НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ,све су то ћуфути криви а Срби имају само своју територију тј централну Србију. Само је то српско а Педи Ешдаун је особа коју сви требају славити. То су Вас и Вама слични идеје и "свхваћена суштина".

  27. Mail Network

   Gorih ljudi od licana i kordunasa nema. Oni su kao sekta, mrze sve ostale

   1. Mirjana Batinovic

    @Mail Network izgleda ti je stvarno mali domet🤔da nisu ti koje si sreo refleksija tebe🙄🤔😳

   2. Mirjana Batinovic

    @Mail Network ne lupetaj

   3. Alan Environ

    Горих људи од Хрвата на свету нема, Боже сачувај нас од Глади, Куге и Хрвата.

   4. Mail Network

    @Kolubarski Mars Pre ce biti da ne vidim drvo od sume, jer ja drugacijih jos nisam sreo

   5. Kolubarski Mars

    @Mail Network То што си ти видео пар примера не значи да су сви такви. Једноставно ограничен си па не видиш шуму од дрвета.

  28. Mika Kljajic

   Odlicna emisija. Treba Rajcevica zvati na RTS... da prica bar dva sata, da prosvetli ljude.

  29. Marco Matta

   Sjajna emisija! Bravo Milane! Bravo Helmcast!!! Treba nam što više emisija o ovome i to jeste genocid nad Srbima i 1941-1945 i od 1990 godine do danas u istom prostoru kako Prof. Mile Rajcevic sjajno objasnio ovde!

  30. Aca Miln

   Niej Tudjman nista uspeo, nego TITO.

   1. Kolubarski Mars

    Нисам љубитељ Броза... Али након 1980. је било Срба у Дивоселу. Након 1993. док је Туђман владао више их нема.

  31. Dunja MiRo

   Ово јесте прича о нашем народу у лици и крајини, ово је оно што се ћути и преко чега се прелази разним лупетањима, ХВАЛА ДО НЕБА...професор је издао књигу из које се види када су још Срби имали своје школе у личким селима!!! Бог нека чува све Србе на свету

   1. Стефан Стефан

    Само Ви љубитељи исламиста немој да бринете бриге Срба ван Србије,цела Србија држи се наратива "неки сељаци,будале напали мирне и добре Хрвате". Нападају се Срби из РСК што су се побунили и што нису сви у борбама изгинули. Само Ви кукајте за својим исламистима..

   2. Kolubarski Mars

    Делите даље емисију. Нека се чује.

  32. Darker74

   Туђман је најмањи проблем у целој причи, Америка још од времена Бжежинског спрема геополитичку измену станивништва на Балкану, Лоренс Иглбергер је рекао да Срби не могу да остану у Хрватској јер представљају геополитичку претњу за америчке интересе...са друге стране то се сукобило са интересима Немачке којој је груписање Срба на мањем простору, представљало проблем.Туђман који ни сам није Хрват, већ Ашкенази јевреј из породце Тоцхман, досељене у 17 веку на подручије Суседграда, је био само пион у геостратешком рату великих сила, свидело се то нама или не...

   1. Darker74

    @Стефан Стефан ајде тражи помоћ око читања са разумевањем.

   2. Стефан Стефан

    @Darker74 Нисте Ви ништа одговорили... Јесу Хрвати криви за злочине над Србима 90'их?! Можда Вам ово одговорава када толико бежите од питања НДХ..

   3. Darker74

    @Стефан Стефан ја сам теби фино одговорио, а ако имаш проблем са дислексијом или ти је ниво спозаје испод коефицијента 75, обрати се стручним лицима за помоћ.

   4. Стефан Стефан

    @Darker74 Фино Вас питам а Ви одбијате одговорити... Јесу Хрвати и њихово цвеће криви за злочине у НДХ и 90'их почињене над Србима?! Јесу или нису?!

   5. Darker74

    @Стефан Стефан y томе и јесте твој проблем, нико те није ни питао за НДХ или писао о томе.Дакле научи да читаш објаве...

  33. Ivana Lutz

   Ova istinita priča oduzima svakom moralnom biću dah dakle nema gore zveri od ćoveka bolje reći nekih koji su u ljudskom obliku i dan danas haraju ustaše Srbijom i širom bivše juge rasplaka me ovaj divan čovek strava i užas šta nam i dan danas rade ova bagra na vlasti bože gospode spasi mi moj Srbski narod i moju Srbiju Amin🙏

  34. Пропали Ђакон

   LIČANI jesu najveći klikeraši... Ličani Male Azije (Likija) su najveći antički umovi i 7. Sardskih Mudraca su bili uglavnom Ličani. Tales iz Milete je Ličanin iz Male azije. Ličani su ostavili Srbski zakonik u Ksantosu 100km od Kušadasija . To je ogroman isklesani kamen od skoro 8m visine koji je ispisan na sve 4. strane. O Tesli i drugima da ni ne govorimo.. LIČANI SU PALI NA SAMO JEDNOM ISPITU... Podcenili su Boga koji im je darovao najveće talante kao Elitnim Srbima i NISU REUSPOSTAVILI SVENARODNI SRBSKI SABOR..Dopustili su da Srbska nacionalna Crkva bude pod okupacijom protivprirodnog monaštva i da Srbi ostanu duhovno neorganizovan narod. Nikada Vatikan ni preko austrije ni preko paveliča ni preko smrdoslavije, broza ni tuđmana NIŠTA NE BI URADIO da nemaju svoju monašku PETU KOLONU ...Ličani su pali na ispitu da nisu PROKUŽILI da su kaluđeri najpodmukliji srbožderi i antisrbska peta kolona koja se Srbima kao omča zateže oko vrata ,ako Srbi pokušaju da se organizovano brane.

   1. Mario Banovac

    @Пропали Ђакон I opet smo na prvom koraku a to je da ne razumijem to pismo koje koristite nego latinicu

   2. Пропали Ђакон

    @Mario Banovac Извините..мислио сам да желите да нешто прокоментаришете ...Свако добро!

   3. Mario Banovac

    @Пропали Ђакон Evo opet, nažalost nemogu ja vama pomoći što ste isfrustrirani

   4. Пропали Ђакон

    @Mario Banovac Ponavljaju i oni u košuljama bez rukava da bi izbegli da se suoče sa istinom...

   5. Mario Banovac

    @Пропали Ђакон Evo ga opet, sada sam oštećen, ponavljam to su te metode

  35. Shadow

   Занимљиво како ови интервјуи о најбитнијим српским питањима, имају најмање прегледа и коментара, а интервјуи о дубокој држави и другим глупостима, преко 300 коментара за пар сати. Зато и пропадамо као народ, јер нам историја није битна ни мало.

   1. cile 00

    Zato sto matori laze ko srbin. Nebi me cudilo da je reko da su ga Ustase triput zaklale ali je na srecu triput vaskrso.

   2. Стефан Стефан

    @Darker74 Фино сам Вас питао и због тога сте ме назвали ћифутом, Хрвати и њихово цвеће носе кривицу и одговорност за злочине почињене над Србима.. Никакви ћифути нису оправдање за њихову амнестију,шта Вама ту није јасно?! Шта Вам није јасно?! Шта још од територија требају Срби предати Хрватима и Бошњацима?! Можете то одговорити јер они су жртве највеће?!

   3. Darker74

    @Стефан Стефан не питаш ти ништа, ти на сваки коментар редовно додајеш небулозе или неког називаш лажовом....

   4. Стефан Стефан

    @Darker74 Ја сам Вас фино питао,није ти никакво "понављање" већ суштинска прича.. У реду,ја који се противим калајесвкој политици и који се противим скидању кривице за злочине над Србима од Хрвата и њиховог цвећа "нисам Србин" а Ви који перете српску крв са хрватску руку и њиховог цвећа сте "ПРАВИ СРБИН". Ако је одлика " ПРАВОГ СРБИНА" везање застава са усташама онда са задовољством нећу бити "ПРАВИ СРБИН".

   5. Darker74

    @Стефан Стефан не питаш ти ништа лепо, ти се на сваком посту понављаш, искривљујеш објашњења и додајеш своја тумачења.....

  36. Dr. Umar Johnson

   Gs je inkarnacija zla smuci mi se kad vidim gs tqblice... ako je srebrenica genocid valjda je i ovo

   1. Sunčica Mihajlović

    Сребреница је геноцид над Српским народом,!!! Из Сребренице су месецима клали, силовали, палили живе Србе из околних села. Када су Срби ушли у Сребреницу хранили су муслиманске цивиле, касније су жене и децу аутобусима одвезли живе и здраве тамо где су хтели да иду.. Кољачи Насера Орића су бежали из обруча а са њима и цивили који су учествовали у клању и мучењу Српских сељана у околини Сребренице, која је узгред била заштићена зона???Политички суд у Хагу у политички инструисаним суђењима суди Србима јер су ј... матер НАТО говнима и нису дали да њихова смрдљива нога крочи у свету Српску земљу!!! Морали су да потпишу Резолуцију 1244,Дејтон..Зато се свете Српском народу Хашким трибуналом.Ускоро ће морати да плате одштету за све што су урадили и што и данас раде уназад двеста година Српском народу!

  37. Mirjana Batinovic

   Tomislav Oreskovic je bio medju svedocima zajedno sa Levarom

  38. Mirjana Batinovic

   Mile bilo bi posteno da kazes da su u tom pokolju stradali i Ornicani i Citlucani i da je spomenik Kruskovace u Citluku.

  39. Стефан Стефан

   Немојте ово спомињати у земљи Србији и граду Београду који обожавају Хрвате,Албанце,Бошњаке и од скора Палестинце док пате да их Иранци и Немци воле.. Срам Вас било па како можете тако причати против цивилизованих Хрвата коју су културно суперирони,нису Хрвати већ Павелић сам ишао и убијао около. Склоните ови јер ће се Хрвати наљутити па неће толико да обожавају Београд,а ро је сврха постојања ГРАЂАНА СРБИЈЕ.

   1. Стефан Стефан

    @Jovan Adamov Нити волим а још мање обожавам било кога,поготово ћифуте. Мени су криви они што су наредили и што су лично на терену руке окрвавили,Ваше тезе само дају амнестију овима око нас за убијање Срба.

   2. Jovan Adamov

    А ти си очигледно паметнији од свих њих јер обожаваш чивуте

   3. Don Petro

    Srbijom i dan danas vladaju potomci ustaša koji su sa komunjarama pred kraj rata preobučeni u partizanske uniforme došli da "oslobadjaju" Srbiju od Srba. Dok god na čelo Srbije ne dodju učeni i pošteni Srbi koji poznaju sopstvenu istoriju i tradiciju i koji će raditi za boljitak svog naroda, ovdje ne može biti napretka..

   4. Jovil

    Bravo Stefane na komentaru,pravi pogodak u sridu

   5. Sunčica Mihajlović

    Ма браво бре брате Србине!!! Нека читају ови грађанисти, издајници случајни Срби и остала говна све је тачно тако. Зато Београд не заслужује да буде главни град Српског народа. Зато када се ослободимо ових окупаторских смрадова који уништавају свету Српску земљу, има да одговарају за све. Без милости за лажну историју за потирање сећања на геноцид, за непоштовање Српских ратника, за изручење генерала Хагу..... Ма за све!!!Како радили на штету свог народа све ће им се вратити. Што се тиче Хрваћана, они су најхрабрији на свету у вршењу геноцида, гаде ми се непомјаници покатоличени, заједно са секташким Римокатоличким кољачким клером. Овај Балкан је био Српски, све око нас су потурчени и покатоличени некадашњи Срби. Све отпад до отпада, зато мрзе и жвале на нас православне. А најгоре смеће су ти са Филозофског , Филолошког, Правног факултета што лажима уче нашу децу, разни плаћеници, невладиних организ. разна олош политичка у власти и опозицији.. Фуј бре колико гована има, Српски мој честити народе, за крваве паре продали су и децу и унучад и душу!!!

  40. Shadow

   Срби из Крајине су први Срби који су вратили двоглавог орла са оцилима, после пада комунизма. Велика трагедија је то што им се десило, а са друге стране већина њих се населила у Војводину и Београд и на тај начин ојачала српски елемент у тим подручјима. Хрватска је добила етнички чисту државу али и демографски суноврат. Више се Хрвата иселило из исте од кад су ушли у еу него колико је Срба протерано. Тако да све тече својим током, ни једна неправда не може проћи некажњено, у том неком космичком смислу.

   1. Стефан Стефан

    @Shadow Какве глупости пишеш.... Срби требају повећавати наталитет Хрвата док цели хрватски систем је подешен да асимилујује или уклони...

   2. Shadow

    @Стефан Стефан Срби требају бити база за Србе а не за Хрвате. Демографски суноврат је Божија казна за све оно што су радили Србима, који су као народ изградили ту исту Хрватску. А са друге стране немам ништа против ни да се број Срба у Хрватској повећа, поготово у Книну.

   3. Стефан Стефан

    Како је добила "демографски суноврат" па није ваљда да пишете да су им Срби требали били "база" за демографски успон?!

  41. Duro ljustina

   Jesmo li mi ovu pricu culi nekad na srbskim zvanicnim medijima??

   1. Стефан Стефан

    Одржава се наратив "неки сељацу будали из вукојебина напали мирне,добре Хрвате"..

   2. Stevo

    То нису Србски медији него коммунистички

   3. Mika Kljajic

    Nismo

   4. Kolubarski Mars

    С времена на време пусте Саву Штрбца 5-6 минута.

  42. Vesna Markovic

   Kako da porucim knjigu i gde?

   1. Kolubarski Mars

    0605546612 Ово је телефон за књиге

  43. ZORAN zubovic

   Pa sta su srbi radili..kad ustase kolju...sta vi radite...PJEVATE PJESME...od 41..do 90tih...pevali ste i slavili malog jozu...a pljuvali na cetnike..kleli ste se u petokraku..pa pisle 60..g opet kukate...los ste vi narod !!!!

   1. ZORAN zubovic

    @beela tosic ima ti svest vucic i seselj......oni veruju u boga i djuica..ali posle 60god....idi bre kopaj...

   2. beela tosic

    @ZORAN zubovic Па када Бога спомињете..зашто се не сетите..мало стадо остаде уз Господа Бога..и тако је од постања. А ви који пљујете по свом народу и по свим мученицима зарад неког вашег плитког ..плитког расуђивања..вас препаметних који све знате зато што се понешто прочитали...због таквих "родољуба" наша земља је омржена свугде..све ви знате, свега сте свесни..али немате искрену свест о сржи овог народа.

   3. ZORAN zubovic

    @beela tosic pa da ste bili srbi..ne bih prihvatili petokraku...ne bi djuic i cetnici morali da pobegnu iz kraljevine..a sigurno bi bilo manje i poklanih...da ste bili uz DRZU...a ne u "malog jozu"....ja sam SRBIN...imamvsrbski pasos rodio se u Srbiji...i nikada mi nebi palo na pamet da uzmem...ustaski pasaos i idem u "nhemacku ..radit...".a vidim za dedinje i kuce sa kupatilima na poklon...ne spominjes.....los ste vi narod...vi ste se odrekli kralja i boga...i "pjevali..druze tito mi ti se kunemo..od kraine..pa do ravnog srema....sramite se.......... ..

   4. beela tosic

    @ZORAN zubovic Да немаш живаца не би се бакћао овде са већ препричаним темама..а када спомене 'ви', ко смо то ми, а ко си ти? Када већ тако олако стављаш један народ у исти кош..јел су и сви они поклани и убијани у том кошу..јесу ли и они криви за све..је ли и то тај лош народ?

   5. ZORAN zubovic

    @beela tosic ne nemam zivce za glupostiti...vi ste cekali da umre tito pa da ponovo zaplacete....aaa cutali jer ste vi naselili dedinje...slavna vasa 6.licka 2 dalmatinska 8 baniska...komunisti..sve ste lepo u srbstvu...pokusali da unistite...treba li ti jos da pisem.....

  44. Juba Panto

   ( UZBUNA ) IZAZIVAJU NAM NA KVARNO POSLE TOPLOG VESTACKO NEVREME I UDARAJU NAM NA HRANU I ZDRAVLJE. Avioni smrti koji saraju nase nebo sa otrovnim gasovima terorisu nam klimu i uzeli su nam i sva godisnja doba. Nacisti zloupotrebljavaju suncevu energiju, koje gasove koji se ispustaju iz reppa aviona smrti zagreje i zime su nam tople, leti ih usija i imamo suse i toplotne udare. Otrovi se lepe za drvece i drvece umire, ulaze nam u useve i pasnjake i pijacu vodu. Gasovi smrti zatvaraju sunceve zrake, tako da povrce i voce vise ne dobijaju vitamin D i sve nam je sada bez ukusa i zatrovano. Mi se ne suncamo ispod sunca vec ispod gasova koji zrace i dobija se rak koze rak dojke i mnigi mladezi i bradavice. Gasovi su se zagrejali na suncu i krecu da zagrevaju vazduh kako bi se napravili vestacki otrovni oblaci i dok se prave vestacki oblaci gasovi nam kradu kiseonik i mi se gusimo kasljemo i boli nas glava. Dok taj zlocin sa neba nasa vlada odobrava zato sto se oni grcevito bore za nase zdravlje. UZBUNA

  45. josip vucicic

   Moja generacija laze ko svaki srbin. On nezna da je 1935. Nadbiskup u Zagrebu piše da je u 5 godina okupacije kralja Aleksandra pobojeno Hrvata više nego u cijelo vrijeme u Austrougarskoj On isto nezna da su Hrvati želili miran razlaz ali horde srboturaka napala je Hrvarsku

   1. Sunčica Mihajlović

    Неписмени непросвећени елементу, који бре хрвати??? Аустроугарска царевина чији сте ви били кметови довели су Србе у Српску крајину да буду одбрана западне Европе од Турака, где је ту Хрватска? Ко си бре ти уопште? Измет Европских народа како вас је третирао Карл Маркс или Пилипенда? (покатоличени Србин).

   2. Darker74

    Jeli Josipe lepo ti to srpsko prezime na ić, sušta suprotnost hrvatskim prezimenima na an i ac...Nego reci nam šta su Hrvati 1914 tražili do Valjeva u Austrougarskim uniformama i pobili silno stanovništvo u Mačvi....e zato ste masovno streljani, a hrvati nikad nisu hteli miran izlaz, jer bez rata ne bi mogli dobiti nezavisnost, malo čitaj memoare Helmuta Kola.

   3. Juba Panto

    Ti koji su nas zavadili sada nas sve zajedno. potrovase sa neba kao pacove da i drvece od tih otrova sa neba sa nama umire. Hrvati i Crnogorci su i bez palmi ostali koje su se od toh otrova sa neba osusile i vazduh nam sada svima kada otrovi padaju ka dole smrdi na prasak za buve. SADA BAS SVI UZIVMO.

  46. bobi7 tanevski

   Svaki Rat je namesten , Masoni i Jezuiti kontrolisu sve na ovom Svetu (sotona lucifer je njihov gazda) ! Izabrali ste da Zivite u velika tama (greh) , ISUS HRISTOS i SVETI DUH vam je potreban u Zivotu ! Bez ISUSA HRISTA i SVETI DUH nikad necete saznati sta je prava SRECA i SVETLOST u Zivotu ! Ne treba vi nikakva paganska organizacija i religija , Citajte SVETO PISMO (BIBLIJA) - Verujte samo u ISUSA HRISTA i sve ce vam biti Jasno !

   1. Bozidar Todic

    Jesi ti Jehovin svedok ili subotar?

  47. Deki Kljaic

   Mi cemo svaki rat izgubiti u buducnosti ako Rusija odlucno ne stane u nasu zastitu kao Amerika sto staje uz komsije to je bolna istina. Ovako bez sumnje da bi ih sve ocistili da se ne petljaju velike sile. Srbija nije NATO da ima resurse da ratuje 50 godina neprekidno

   1. slatkish5

    @gutac crnih mambi Istinu zboriš Hrvate. Braća Srbi istočno od Drine su malo naivni. Ali ne sudi prenaglo, mi Srbi iz Bosne vas braćom ne zovemo. Zamjeraju nam ostala braća, istočno i južno od nas, kažu: Bosanski mentalitet, vi Bosanci se ne mjenjate, još ste u 90tim... Svako svoje breme nosi.

   2. gutac crnih mambi

    rusei ostale boli kita za srbe!Srbi su njima samo za topovsko meso a narod srbije to ne vidi i misli nasa braca i zivi na nekom mitu i slicno!SRpska glupost je kostala srbe uvijek i bjezanje

  48. Deki Kljaic

   Jeste ono gde je pobijeno preko 500.000 Srba u jamama 95 nije vec je doslo u Srbiju . Jel bolje da je pobijeno il da su dosli u Srbiju? Pitao bi ja Mileta kako bi on tad vodio drzavu i ako bi ga Rusija tad izdala sa Jeljcinom a ratujes ne samo protiv Hrvata vec protiv preko 20 drzava najjacih u svetu. Lako je sedeti pricati bez ikakve odgovornosti i straha... Srbija i Srbi nisu ratovali samo protiv Hrvata i Bosnjaka vec protiv Amerike i celog sveta

   1. Kolubarski Mars

    @Nina Čobanov Онај ко жели да се злочини забораве, тај жели и да се понове.

   2. Kolubarski Mars

    А што је то "хрватско", кад су бранили своје?

   3. gutac crnih mambi

    ne 25 nego kod 35 minute i onda oko 50 cista laz slagao je

   4. gutac crnih mambi

    @slatkish5 pogledao sam do kraja

   5. gutac crnih mambi

    @slatkish5 pogledaj kako laze na 25 minuti govor tijela zbunio se kaze 91 isao ca a kasnije u 50 minuti opet isto pitanje pogledaj reakciju kaze za vrijeme oluje 95 i ako se tu ne vidi da laze daj mi samar